A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Gyors vajas kifli

2016. augusztus 08. - bakeyoursmile

Az alaprecept a Dívány Alapkonyháról származik, némi továbbgondolással.

13942627_1171845619504888_453791847_n.jpg

Hozzávalók:

25 dkg sima liszt
25 dkg teljeskiőrlésű liszt
1,5 tk só
1 cs. szárított élesztő
4 dkg olvasztott vaj
2 ek tejföl
2,5 dl tej

Egy tálban összekeverjük a szárazanyagokat, majd hozzáöntjük a nedveseket. Összegyúrjuk, amikor összeállt, deszkára borítjuk, és 1-2 percig gyúrjuk még. A cipót letakarjuk tiszta konyharuhával, meleg, huzatmentes helyre tesszük, és legalább fél órán át kelesztjük.A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát nagyjából fél centi vastag, nagy kör alapúra, amit nyolc körcikkre vágunk. A körcikkeket egy kicsit még nyújtjuk egyenként, majd a háromszögek alapjánál kezdve feltekerjük a kifliket. Ilyenkor tudunk ropogós csücsköket formálni.

Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük a kifliket. Ha van rá idő, megformázva, konyharuhával lazán letakarva kelesszük még egy fél órát, így a végeredmény levegősebb lesz. Ha sürget az idő, vagy inkább a tömörebb, haraphatóbb állagot szeretjük, formázás után egyből megkenjük vízzel, és betesszük az előmelegített sütőbe. 10-15 perc után már érdemes ránézni, hogy mi újság vele. (Én megszórtam köménymaggal, de mivel nem tojással csak vízzel kentem, ezért nyilván sülés után lepotyogott mind.)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok! :)

Szabina

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr989910398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása