Avagy csiga-biga gyere ki... :)
Rögtön azzal kezdeném, hogy nagy család/nagy társaság esetén érdemes dupla adagot készíteni, mivel egy szempillantás alatt elfogy. Ha nem olyan nagy a társaság akkor pedig azért, mert a rudak a fagyasztást is nagyon jól tűrik, így bátran lehet tárolni ott is egy-egy tartalékot, ha váratlan vendég toppan be, vagy csak rossz napunk volt jól jöhet – tapasztalat! :)
Nálunk hagyományos családi kedvenc, az ünnepek elmaradhatatlan része.
♥
Hozzávalók:
A tésztához:
1 nagy doboz (450 gramm) tejföl
75 dkg liszt
40 dkg margarin 1 ½ mokkás kanál sütőpor
3 teáskanál só
3 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hat részre osztjuk és hat cipót formázunk belőle. A cipókat elnyújtjuk téglalap alapúra és az alábbi töltelékkel kenjük meg:
20 dkg vaj
25 dkg sajt (ez lehet ízlés szerint, nálunk általában gouda)
1 teáskanál só
A tölteléket kikeverjük, majd rákenjük a hat kinyújtott tésztalapra és feltekerjük mint a rétest.
Lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (Amit nem használunk fel másnap, az mehet a fagyasztóba.)
Másnap, miután szilárddá álmodták magukat, felszeleteljük egy cm-es karikákra.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, aranyszínűre sütjük
Jó sütést és jó étvágyat kívánok! :)
Szabina