A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Mindenmentes keksz vörösáfonyával

Mindössze három hozzávalóból

2016. augusztus 16. - bakeyoursmile

img_1988.PNG

A hét elején mindig nagyobb lelkesedéssel próbálunk az egészségesebb nassolnivalók felé fordulni. No erre tökéletes ez a gyors és egészséges, fehérliszt-, cukor-, tej és tojásmentes keksz.

A zab kedvező élettani hatásai:
- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Növény létére nagy a fehérjetartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni,
megszüntetni
- A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
- Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt
nassolni.
(forrás: http://www.memton.com/hirek/zabpehely)

Extra rapid süti, hiszen mindössze három hozzávalóra lesz szükségünk:

3 kisebb érett banán
250 gramm zabpehely/zabliszt
50 gramm aszalt vörösáfonya

Ha csak zablisztünk van otthon használjuk azt, de egyébként pénzkidobás azt venni ha van kávédarálónk, akkor zabpehelyből pikk-pakk készíthetünk zablisztet. Ha ez megvan, pürésítsük a banánt (villával), majd keverjük hozzá a zabliszthez, ha kezd homogén állagot ölteni a massza adjuk hozzá az aszalt áfonyát. Lényegében bármilyen aszalt gyümölccsel vagy akár magokkal ízesíthető a keksz, például mandulával, mogyoróval, kesudióval. Kísérletezzetek bátran!

Ha összeállítottuk a "tésztát", diónyi golyókat formázunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lelapítjuk és kerek kekszformára igazítjuk.

Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. (Sütőtől függően ez lehet valamivel kevesebb is, 10 perc után kezdjük erősen figyelni! :) )

img_1990.PNG

Jó étvágyat és jó sütést kívánok!

Szabina

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7810413890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása