(A kép tanulsága, ha rácsöppen a paradicsomszósz a papír kapszlira, akkor bizony megfeketedik rajta :) )
Vasárnap reggel vendégeket vártam. Ötletes meleg reggelivel szerettem volna előrukkolni, így a választásom a Nassolda blogon megjelent Pizza muffinra esett. A muffin szó ne tévesszen meg senkit, igazából ez egy sütőporos pizza batyu, muffin formában, kényelmesen. :)
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
A tésztához:
40 dkg liszt
1 dl víz
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
A töltelékhez (Ízlés szerint):
2 dl pizzakrém (házi vagy bolti)
sonka
kolbász
sajt
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a négy evőkanál olívaolajjal, majd egyneművég gyúrjuk az 1 dl vízzel. Ha a tészta állaga még nem megfelelő, adhatunk hozzá vizet kis adagokban.
Nyújtás után kiszaggattam, így 10 db lett (ez méret függő, lehet gyúrás után 12 egyenlő részre osztani és úgy nyújtani).
A kis kerek lapokat olajos kézzel még tovább nyújtottam, rákentem a pizzaszószt, majd vegyesen készítettem sonkás-sajtos és kolbászos sajtos batyukat. Miután ráhalmoztam a feltétet, a kör széleit összecsippentettem, összenyomkodtam és megkentem paradicsomszósszal. (Érdemes nem túl sok töltelékkel ellátni a tésztát, mert akkor nem lehet majd összefogni.) Ezt követően lehet még fűszerezni oregánóval és bazsalikommal. Én elláttam mintegy megkülönböztető jelzésként a sonkás batyuk tetejét egy kis sonkával, a kolbászosak tetejét egy karika kolbásszal, majd meghitentettem reszelt sajttal.
Muffin kapszlikba tettem őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem őket.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥