A nyár utolsó leheletét kihasználva elkészítettük Anyukám kedvenc tortáját, ami egy igazi könnyű nyári sütemény, friss idénygyümölcsökkel.
Hozzávalók:
5 evőkanál liszt5 evőkanál cukor
5 tojás
250 gramm mascarpone
500 gramm túró
200 gramm tejföl
30 gramm olvasztott vaj
késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom leve
1 citrom héja
Az 500 gramm túróba belereszeljük az egy - lehetőleg bio - citrom héját, majd elverjük a 200 gramm tejföllel és a 250 gramm mascarpone krémmel. Hozzáütjük az öt tojást, majd hozzákeverjük az öt evőkanál cukrot, az olvasztott vajat és a fél citrom levét. Utoljára adjuk hozzá az öt evőkanál lisztet. Elkeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába terítjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, érdemes fél óra elteltével tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tűre a tészta, akkor elkészült a tortánk.)
Miután megsült, ízlés szerint párosíthatjuk gyümölcsökkel, mi most őszibarackkal tálaltuk.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Ha tetszett, kövessetek facebook-on is:https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog