A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Mangózselés sajttorta kehelyben

Sütés nélkül és tojás nélkül

2017. február 22. - bakeyoursmile

img_6501.PNGKi ne szeretné a sajttortát? És a mangót? Hát még a kettőt együtt? Ugye, milyen ínycsiklandóan hangzik?

Gyorsan kevés hozzávalóból készíthetünk igazán látványos és ízletes pohárdesszertet.

Hozzávalók: (4 nagy vagy 6 kisebb kehelyhez/pohárhoz)

1 csomag zabkeksz

10 dkg olvasztott vaj

250 gramm mascarpone

200 gramm tejszín

4 evőkanál cukor (ízlés szerint)

1 nagy érett mangó

1 evőkanál zselatin por

img_6497.PNG

Mivel ez egy réteges desszert, ezért rétegenként készítjük. Először egy konyhai aprítóval összeaprítjuk a kekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A masszát elosztjuk a poharakba és belesimítjuk az aljukba. A mascarponét elkeverjük a tejszínnel és a cukorral. Elosztjuk a poharakba, majd betesszük a hűtőbe. Amíg hűlik, elkészítjük az utolsó réteget. Megtisztítjuk a mangót, feldaraboljuk, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Megmelegítünk egy dl vizet, abban elkeverjük a zselatin port, majd összevegyítjük a mangópürével és összekeverjük.

A hűtőből előkapjuk a kelyheket, a mangós keveréket rákanalazzuk a tetejére, elsimítgatjuk, és mehet a hűtőbe, akár egy éjszakára is. (Nekünk ennyi időnk nem volt, fél óra fagyasztás is után is jó étvággyal fogyasztható, csak mondom :) )

Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_6498.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr4912282679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása