A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Parmezános-szezámmagos csavart stangli

2017. március 17. - bakeyoursmile

img_6906.PNG

Hozzávalók:

1 csomag levelestészta

15 dkg parmezán

1 tojás

szezámmag

 

Mivel én hűtött levelestésztát használtam azt csak ki kell teríteni, ha fagyasztott, akkor természetesen nyújtsuk nagy téglalap alapúra. A tésztát megsózzuk, majd egy tojást enyhén felverünk, fűszerezzük igény szerint, az enyémbe ment só, frissen őrölt bors és chili. Ezzel a tojásos keverékkel megkenjük a tésztát.

img_6904.PNG

Kétujjnyi vastagon felcsíkozzuk, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal. A csíkokat félbehatjuk és a két végénél fogva megtekerjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük a stanglikat, majd megszórjuk szezámmaggal.

img_6905.PNG

180 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_6907.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3012345209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása