A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Málnás és áfonyás mini túrótorták

2017. május 07. - bakeyoursmile

img_9453.PNG

Nem kell mindig nagy torta! Néha olyan jól tud mutatni, ha csak mini tortákat készítünk, amik mindenkinek kézre állnak, a gyerekek pedig biztos még nagyobb örömmel fogyasztják, mert hát azért csak cuki, na :) Ráadásul olyan receptet hoztam, amihez nem kell semmi különleges eszköz, mindössze egy nagyobbacska pogácsaszaggató. Kezdjünk is hozzá!

Hozzávalók 6-8 darabhoz:

A piskótához:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

A túrókrémhez:

200 gramm túró

200 gramm mascarpone

125 gramm tejföl

1 csomag zselatin

1 (bio)citrom héja

4 evőkanál cukor

A tetejére gyümölcs ízlés szerint

img_9455.PNG

Először elkészítjük a túrókrémet. Ehhez áttörjük a túrót, hozzákeverjük a mascarpone-t, a tejfölt és a cukrot, majd hozzáreszeljük a citromhéjat. A zselatinport a használati utasításnak megfelelő mennyiségű vízben duzzasztjuk, majd lábasban közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg megolvad. (Nem forraljuk!) Egy tepsibe kisimítjuk a krémet, és mehet a hűtőbe négy órára legalább, de akár egy éjszakára is ha van időnk.

Következik a piskóta. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a 6 evőkanál lisztet, majd keverőlapáttal összedolgozzuk. Ha ez megvan, felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval.

A felvert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Sütőpapírral bélelt sütőlapra halmozzuk és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 12 perc alatt készre sütjük őket. (Sütőfüggő, tíz perc leteltével érdemes kívülről szemlélni a színét, majd tűpróbát végezni.)

Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd a pogácsa szaggatóval nagyobb köröket szaggatunk belőle. Ha megdermedt a túrókrém is, akkor óvatosan abból is szaggatunk, és ráemeljük a piskóta karika tetejére. Gyümölccsel díszítjük ízlés szerint, én áfonyával és málnával dekoráltam vegyesen.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:

https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_9451.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3312486065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása