Egy elegáns és nagyon finom receptet hoztam, melyet a sógornőm születésnapjára készítettem és szerencsére nagy sikere volt. A recept egyszerű, bátran próbáljátok ki!
Hozzávalók: (26 cm átmérőjű tortaformához)
15 dkg cukor
15 dkg tejcsoki
15 dkg étcsoki
30 dkg vaj
15 dkg liszt
9 db egész tojás
6 cl rum
30 dkg mascarpone
4 dl tejszín
5 dkg cukor
kakaópor
A kétféle csokoládét összetörjük, és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott vajat. Levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a cukrot, a rumot és a tojásokat, robotgéppel elkeverjük. Ha homogén masszát kaptunk, fakanálra váltunk és hozzákeverjük a lisztet is.
A tésztát egy kivajazott, lisztezett és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk a tortát. A tejszínt krémesre verjük a mascarponéval és a cukorral, majd megkenjük a torta lapokat. A krémmel bevonjuk a tetejét és vékonyan az oldalát is.
Én egy különleges díszítési technikát alkalmaztam erre a különleges eseményre. Két csipkebordűrt ráillesztettem a torta tetejére, meghintettem kakaóporral majd azt óvatosan felemelte Apukám, mert féltem, hogy beremeg a kezem :). A lényeg hogy szigorúan függőlegesen emeljük fel a csipkét és nagyon szép végeredményt kapunk. A csokitorta alapja is krémes, nem száraz, a rumtól nagyon hasonlít a sport szeletre az íze, a mascarponés krém pedig ad még hozzá egy plusz krémességet.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog