A cseresznyével nem lehet betelni! Otthon, vidéken nagyon szép bio cseresznyefáink vannak, erről már beszéltem a birsalma ivóleves posztomban, hogy nincs itt szó semmi ökocentrikus tudatosságról, csak Apukámnak se ideje, se affinitása nincs hozzá, hogy permetezze és szerencsére a "taktika" be is jött, csodaszép, mosolygó termést hoztak a cseresznyefák.
Természetesen a mosolygó cseresznyékből sütit kellett sütni egy szép nyári napon, íme a recept! :)
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg hideg vaj
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 (bio) citrom reszelt héja
A krémhez:
1 csomag vanília puding
4 dl tej
Kb 40 dkg cseresznye a tetejére
Elsőként állítsuk össze gyors mozdulatokkal a tésztát, hiszen egy órát utána pihentetni kell a hűtőben majd. Akár a hűtés előtt már ketté szedhetjük a tésztát, én egy bucit formáztam, azt csomagoltam folpack-ba és így hagytam hűlni.
A várakozó időben mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket és főzzük meg a vaníliapudingot.
Az egy óra leteltével osszuk el a tésztát, a teljes mennyiség kétharmada kell az aljára, az egyharmada (és ami felesleg lesz az aljáról) pedig a tetejére.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd emeljük be a piteformába. Én nem sütöttem most elő, de szerintem jobb, ha egy 10 percit vakon elősütjük 180 fokos sütőben, azaz sütőpapírral borítjuk le a tésztát, arra pedig nehezéket helyezünk, például babot. Amíg sül, addig nyújtsuk ki a másik adag tésztát és szaggassuk ki belőle a szív formákat. (Nyilván egyénre szabható, lehet rácsozni, maradhat simán fedetlenül, vagy teljesen be lehet borítani tésztával, ebben az esetben arra ügyeljünk, hogy vágjunk lyukakat a felső tésztalapra, hogy a gőz biztosan tudjon távozni.)
A 10 perc leteltét követően szabadítsuk meg az elősütött tésztát a nehezéktől, halmozzuk rá a vanília pudingot, majd rakjuk ki a tetejét cseresznyével. Utána mormoljunk el egy rövid imát, hogy a meleg konyhában ellágyult, kiszaggatott tésztát sikeresen rá tudjuk tenni a pitére - köszi Apa a segítséget! :)
Ha ráemeltük, a felesleget vágjuk le körben, és mehet vissza a sütőbe, 180 fokon. Nagyjából 30 perc alatt aranyszínűre sül. Tálaláskor meg lehet szórni porcukorral, de én ettől most eltekintettem.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog