A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Sárgabarackos joghurttorta

2017. június 21. - bakeyoursmile

img_0939.PNG

Ahogy beköszöntött az igazi nyár, már ritkábban érzek késztetést arra hogy bedurrantsam a sütőt, persze kivételek mindig akadnak, ahogy majd látni fogjátok a későbbiekben. De mivel azt gondolom sokan vagytok még ezzel, igyekszem sütés mentes receptekkel is előállni ezekben a szép, forró nyári hónapokban. Az első ilyen recept következik.

img_0931.PNG

Hozzávalók:
6 dl görög joghurt
3 dl habtejszín
6 evőkanál cukor (vagy olyan cukorhelyettesítő amit használsz)
1 csomag étkezési zselatin
25 dkg sárgabarack

img_0940.PNG

2 dl joghurtot kimérek egy lábasba, elkeverem a zselatinnal, és elkezdem kevergetve melegíteni, közepes lángon, ügyelve arra hogy ne forrjon fel. Ha homogén, akkor hozzáadom a maradék joghurtot és a tejszínt, majd még nagyjából öt percig összefőzöm. 

Félreteszem hűlni, addig megtisztítom és felkockázom a sárgabarackot - ami persze szabadon behelyettesíthető bármilyen gyümölccsel amit szeretünk és szerencsés esetben még van is otthon :).

Az őzgerinc formát kibélelem folpack-kal, enyhén bevizezem, majd az aljára szórom a sárgabarack darabokat, végül ráöntöm a langyos joghurtos krémet. Néhányszor hozzáütögetem a formát az asztallaphoz, hogy egyenletesen mindenhová jusson a formán belül, majd lefedem a tetejét is fóliával. Ahhoz, hogy tökéletes állagúra dermedjen kell minimum négy óra, de bátran aludhat egész éjszaka a hűtőben. Másnap tálalható is!

img_0938.PNG

A recept ötletre a Álom.Íz.Világ blogon bukkantam.

Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

A recept elkészítésében a riska_csik_cmyk.png volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_0941.PNG

A bejegyzés trackback címe:

http://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr4712608661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kyria 2017.06.21. 23:31:30

Ez jó, de hogyan főzöd össze, ha nem engeded felforrni?

bakeyoursmile 2017.06.21. 23:33:42

@Kyria: Lehet, hogy jobb kifejezés az, hogy összemelegítem, mert lényegében ennyi történik, kb. 5 percig kevergetve közepes lángon. Ha felforrna, akkor az csökkentené a zselatin hatékonyságát.

Kyria 2017.06.22. 20:33:49

@bakeyoursmile: Ja, tényleg, azt teljesen elfelejtettem. Egyébként agyon tetszik a recept, hétvégén meg is csinálom:).

bakeyoursmile 2017.06.22. 20:38:41

@Kyria: De jó! :) Ha van kedved küldj majd róla facebookon képet ;) A héten csináltam egy meggyeset, bele volt turmixolva a meggy, bomba jó színe és íze volt :)

Kyria 2017.06.27. 08:14:48

Megcsináltam, ízre szuper lett, én nagyon sokféle gyümölcsöt tettem bele és vaníliás joghurtot használtam. Viszont a receptedből a cukor kimaradt, konkrétan, hogy azt mikor teszed bele?

bakeyoursmile 2017.06.27. 08:17:57

@Kyria: Hupika, az tényleg kimaradt! Amikor felteszem melegîteni a 2 dl joghurtot a zselatinnal, akkor tettem hozzá a cukrot :)