Mostanában kacérkodok az egészségesebb receptekkel is, na persze nem kell megijedni, a blog nem fog átalakulni, de azért ezekről a kísérleteimről is be fogok számolni. Az első ilyen recept egy mindenmentes ropogós kréker lesz, amit bátran kipróbálhattok, sőt a saját ízlésetekre is formálhatjátok.
Hozzávalók (egy kis adaghoz):
1 bögre csicseriborsó liszt
1 evőkanál feketeszezámmag
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál kókuszolaj (olvasztott)
kb 4 cent víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a kókuszoalajat és végül a vizet, úgy hogy gyúrható - de enyhén ragacsos - tésztát kapjunk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Két réteg sütőpapír között nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd a felső réteg eltávolítása után, derelyevágóval/pizzaszeletelővel/éles késsel vágjuk fel kis négyzetekre. A krékereket rendezzük el a sütőpapíron, hagyjunk közöttük némi távolságot, majd mehetnek is a sütőlapra, azzal együtt pedig az előmelegített sütőbe. Nagyjából 15-20 perc alatt ropogósra sülnek. Ha szeretitek a falafelt, akkor bizony ezt a ropogós, egészséges nasit is kedvelni fogjátok!
A fenti recept egy alaprecept, én tettem még hozzá borsot, chilit és szárított jalapeno-t is, de legközelebb rozmaringos-parmezános verizót fogok kipróbálni. Sőt ha nincs otthon fekete szezám, akkor nyilván megteszi a sima is, illetve a csicseri lisztet is pótolhatjátok mással, bár akkor már nem köszön vissza a falafel feeling :D Szóval kísérletezzetek kedvetekre! :)
Jó sütést és jó ropogtatást kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog