A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sárgabarackos-málnás házi jégkrém

2017. július 05. - bakeyoursmile

img_1447.PNG

A nyárnak vannak elengedhetetlen kellékei, vízpart, matrac, naptej, napszemüveg, egyénre szabottan hideg sör vagy fröccs és hát ami korosztály független: fagyi vagy jégkrém! :) Most az utóbbira hoztam egy egyszerű verziót, amihez nem kell semmi, öt perces mutatvány az egész, nincs fagyigép, nincs kevergetés, csak egy szimpla műanyag jégkrém forma, ha ez nincs, akkor lép elő a B terv, műanyag felespohár, plusz fa spatula :)

Az alábbi recept négy adagos jégkrém formára van méretezve.

Hozzávalók:

4 evőkanál görög joghurt
4 evőkanál tejszín
2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
125 gramm málna
3 szem sárgabarack

img_1445.PNG

2-2 evőkanál joghurtot és tejszínt turmixoljunk össze a sárgabarackkal, a maradék joghurtot és tejszínt pedig a málnával (kivettem négy szép szem málnát a forma aljára). A forma aljába pottyantsuk le a málnákat, arra öntsük a sárgabarackos mixet, ütögessük a munkalaphoz, majd ha egyenletesen került mindenhová akkor jöhet a tetejére a málnás rész. Tegyük rá a tetejét, és mehet is a fagyasztóba egy éjszakára. Másnap tálalhatjuk is! Mondom az én tippemet, nekem hogy sikerült kiszedni a formából a jégkrémet: A formákat meleg folyóvíz alá tartottam, így már szépen ki is csusszantak! ;)

Jó jégkrémezést! :)

Szabina

A recept elkészítésében ariska_csik_cmyk.png volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

img_1444.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7912640989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása