A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Görög gyümölcsleves

2017. augusztus 24. - bakeyoursmile

img_3021.PNG

Nem igazán vagyok leveses, de ez a leves könnyed és üdítő. Szó szerint, hiszen üdítő van benne :D Hogy mitől görög, fogalmam sincs, de a családi legendáriumba így került be, ezért ezen a néven adom közre. Külön érdeme, hogy nem kell főzni, cserébe nagyjából öt percnyi munkával készen is vagyunk vele, ígérem. Próbáljátok ki! :)

Hozzávalók:

1 liter őszilé
0,5 liter habtejszín
5 db őszibarack
5 db sárgabarack
3 db banán
8 db szilva
1 nagyobb fürt szőlő

img_3025.PNG

A gyümölcsöket illetően nem kötném gúzsba a képzeleteteket, amit szerettek/aminek szezonja van/ami otthon van, bátran tegyétek a levesbe. Nekem személyes kedvencem a nyár közepén barackkal, sárga- és görögdinnyével valamint banánnal készítve. Ez a mostani kicsit már ilyen nyár végi hangulatú lett - mint mi mindannyian - a szezonális gyümölcsökkel.

A teendőnk mindössze annyi, hogy az őszilevet keverjük el a habtejszínnel - a tejszínt nem kell felverni, levest készítünk ;). Minden gyümölcsöt megtisztítunk, felkarikázunk, felkockázunk, és dobálhatjuk is az alaplébe :) Keverjük meg jól, fedjük le, és mehet a hűtőbe összeérni 2-3 órára.

Tálaláskor igény szerint rakhatunk rá tejszínhabot, én ettől eltekintettem, nekem attól túlságosan desszert hangulata van.

Használjátok ki az utolsó nyári napokat, és frissüljetek fel ezzel a levessel!

Jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_3027.PNG

A recept elkészítéséhez a sütőtálat és a tányért a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_3020.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr6912776518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása