Ősszel az alma és a körte kéz a kézben jár, ebben a finom pitében pedig egyenesen keringőt táncolnak az ízek. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg hideg vaj
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 (bio) citrom reszelt héja
A töltelékhez
1,5 kg alma és körte vegyesen
1/2 citrom leve
12,5 dkg (barna)cukor
2 kávéskanál fahéj
Összegyúrjuk a pite tészta hozzávalóit, majd 2/3, 1/3 arányban elosztva két bucit formázva folpack-ba csomagolva, legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez összevágjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
A 30 perc elteltével a tésztát kinyújtjuk, beemeljük a pitetálba, sütőpapírral béleljük, arra súlyt helyezünk (erre legegyszerűbb a bab vagy a lencse), és 10 percig így sütjük "vakon" 180 fokon. Mivel kerámia tálban sütöttem, ezért hideg sütőbe tettem, hogy a tállal együtt melegedjen fel a sütő.
Amíg sül, készítsük el a pite tetejét, én rácsozó rollert használtam most, de lehet hagyományosan rácsozni, vagy akár a teljes pitét beborítani, de akkor másfélszeres adagot készítsünk a tésztából. (Ha lefedjük teljesen tésztával a tetejét, akkor szurkáljuk meg villával, hogy a gőz távozhasson.) 10 perc múlva távolítsuk el a sütőpapírt a súllyal, halmozzuk bele a felaprított gyümölcsöt, szórjuk meg fahéjjal és a barna cukorral. Dekoráljuk a tetejét igényünk és kedvünk szerint, majd mehet is a 180 fokos sütőbe 30-35 percre.
Várjuk meg míg langyosra hűl, úgy könnyebb szeletelni.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
A recept elkészítésében a
volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog