A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Tökmagos keksz

2017. november 12. - bakeyoursmile

img_5146.PNG

Egyik este átmentem a barátaimhoz filmezni, és hát tudjuk hogy ahhoz elengedhetetlen valamilyen nasi :) A mostani választásunk erre a tökmagos kekszre esett, próbáljátok ki Ti is! :)

img_5136.PNG

Hozzávalók:

12 dkg szobahőmérsékletű vaj
16 dkg liszt
1 teáskanál só
5 dkg tökmag
fél dl tökmagolaj
plusz tökmag a díszítéshez

img_5138.PNG

A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sót, a felaprított tökmagot és a tökmagolajat, majd hozzákeverjük a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, majd hengert vagy hasábot (mi most hasábot formáltunk) készítünk belőle, és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe egy órára.

img_5137.PNG

A tökmagolaj nagyon jó ízt és még szebb színt ad a keksznek.

img_5140.PNG

Az egy óra leteltével a tésztát  éles késsel szép vékony (fél és egy centi között) szeleteket vágunk belőle. (Igyekezzetek nagyjából egyforma vastag szeleteket vágni, hogy egyenletesen süljenek, de senkinek nem kötném gúzsba az egyéni szabadságát, szóval amilyen vastagra szeretnétek), majd elképzelés szerint dekoráljuk egész tökmagokkal.

img_5145.PNG

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a karikákat egymás mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt arany színűre sütjük.

Utána jöhet egy film, egy kis bor és a kekszek!

Jó sütést és jó szórakozást kívánok!

Szabina

img_5143.PNG

A recept elkészítésében ariska_csik_cmyk.png volt a partnerem.

img_5142.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5613245597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása