A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Kuglóf szőlővel

2017. november 20. - bakeyoursmile

img_5291.PNGA kuglóf egy megkerülhetetlen és elegáns sütemény, legyen akár szó a mini változatáról akár a hagyományos, szép nagy kugliról. Ezt az eleganciát nyilván diszkréten derkéba törte a Bazi nagy görög lagzi idevágó jelenete :D

A mi kuglófunk szerencsére olyan szép lett, hogy nem kellett virágot tenni a közepébe - csak egy komplett gyümölcstálat, lássuk is hogyan készült!

img_5289.PNGHozzávalók:

  • 225g szitált liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3/4 teáskanál só
  • 350g habtejszín
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 225g + 2 teáskanál cukor
  • 165g szőlő
  • egy citrom héja

img_5288.PNGMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. A kuglóf formát vajazzuk és lisztezzük ki, majd tegyük félre.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a reszelt citrom héjat.

Verjük fel a tejszínt, majd alacsony fokozat mellett adjuk hozzá a tojásos keveréket - egy majonéz állagú krémet kapunk -, majd adjuk hozzá a cukrot. A lisztes keverék hozzáadásánál már ne robotgéppel hanem egy spatulával dolgozzunk, apránként szórjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Keverjük homogén állagúra.

Az előkészített kuglóf forma aljába is dobáltam szőlőszemeket, erre jött a tészta fele, ismét szőlőszemek, majd ismét tészta réteg. (Természetesen bármilyen más gyümölcsöt, vagy akár csokit használhattok).

Ha ezzel megvagyunk mehet az előmelegített sütőbe, 35-45 percre. (Fél óra eltelétvel érdemes tűpróbát végezni, ha nem ragad, akkor megsült a kuglóf)

Hagyjuk langyosra hűlni, csak utána borítsuk ki a formából.

Tálaláskor lehet cukormázzal, csoki bevonattal, vagy szimplán porcukorral vidámítani, kinek hogy tetszik és mi van otthon a kamrában! :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_5286.PNG

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.

 

img_5287.PNG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr9313325765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása