A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Mangós-narancsos joghurttorta

2017. december 07. - bakeyoursmile

img_5533.PNGNagyon-nagyon szeretem a mangót, a naranccsal együtt pedig tökéletes párost alkotnak! :) Volt egy finom, érett mangóm, arra gondoltam, hogy joghurttortában biztosítok neki új életet, jó ötletnek bizonyult, próbáljátok ki ti is! :)

img_5530.PNG

1 nagy, érett mangó
2 narancs (1,5 narancs leve a tortába, egy fél pedig felkarikázva a díszítéshez)
5 dl görög joghurt
3 dl habtejszín
6 evőkanál cukor (vagy olyan cukorhelyettesítő amit használsz)
1 csomag étkezési zselatin

img_5541.PNGElsőként megtisztítom és felkockázom a mangót, kifacsarom a másfél narancs levét, majd 3 dl joghurttal és 3 dl tejszínnel összeturmixolom.

A maradék 2 dl joghurtot kimérem egy lábasba, elkeverem a zselatinnal, és elkezdem kevergetve melegíteni, közepes lángon, ügyelve arra hogy ne forrjon fel. Ha homogén, akkor hozzáadom a joghurtos mixet, majd még nagyjából öt percig összemelegítem. Félreteszem, és amíg visszahűl, a formát kibélelem fóliával, enyhén bevizezem. Beleöntöm a joghurtos masszát, majd a konyharuhával letakart asztalra csapkodom, hogy egyenletesen jusson mindenhová belőle. A tetejére ráhelyezem a vékony narancs karikákat, majd a tetejére is ráhajtom a fóliát és mehet a hűtőbe minimum négy órára, de még jobb ha egész éjjel ott marad.

Másnap könnyen el tudjuk távolítani a fóliát és tálalhatjuk is.

img_5537.PNG

Ha könnyű és gyümölcsös édességre vágysz, akkor ezt érdemes kipróbálnod! ;) Nálunk az irodában pillanatok alatt elkapkodták a kollégák!

Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_5539.PNGA kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_5534.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8913452369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása