A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Birsalma lekváros pite

2017. december 17. - bakeyoursmile

img_5648.PNG

Anyukámtól kaptam egy nagy adag finom birsalma lekvárt. Adott volt, hogy ezzel mindenképp kezdenem kell valamit, de nem akartam palacsintába pazarolni :D Így jött az ötlet, hogy süssek egy jól bevált pitét, de lekváros töltelékkel. Ez egy szupergyors recept lesz, igazi mentőöv, lényegében csak a tészta hűtése ami több időt vesz igénybe, de igazi mentőöv lehet, ha valami egyszerűen összedobható ínyencségre vágyunk.

img_5646.PNG

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd belseje
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 csipet só

A töltelékhez 250-300 gramm birsalma lekvár

img_5647.PNG

A lisztet, a porcukrot, a sütőport, egy citrom lereszelt héját, egy vaníliarúd kikapart belsejét elkeverjük egy csipet sóval. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük egy órán át.

Az egy óra leteltével a tészta felét (ha a fent említett nagyobb pitetállal rendelkezel, akkor a kétharmadát) vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük a pitetálat a tésztával. Mivel a lekvár nagyon sűrű, most nem bajlódtam az elősütéssel, gazdagon megkentem a tésztát lekvárral, arra került a rácsozás, és ment a pite 30 percre a 180 fokos sütőbe.

Miután kihűlt, szervírozhatjuk, igény szerint porcukorral meghintve.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_5653.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8913506989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása