A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Fetás burek

2018. március 21. - bakeyoursmile

burek4.png

Ez egy nagyon egyszerű, mindössze három hozzávalós örmény recept, amire a Pinterestet bújva bukkantam. Gyanítom, hogy az örmények nem használtak hozzá bolti leveles tésztát, kivéve talán a mostani generációt :D Szóval ha nem tudjátok mit készítsetek gyorsan reggelire, uzsira, vacsorára, vagy csak úgy vendégváróként, de a hűtőben van leveles tészta (én már korábban többször szóltam, hogy legyen ;) és fetasajt, na meg két tojás, akkor tényleg csak pár perc összedobni. Próbáljátok ki! ;)

burek2.png

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
250 gramm feta sajt
1 tojás
1 tojás sárgája

burek1.png

A fetasajtot törjük össze villával és adjunk hozzá egy egész tojást. Keverjük el krémesre.

A leveles tésztát terítsük ki (én hűtöttet használtam, azt nem kell kinyújtani, ha fagyasztottat találtok otthon, akkor nyújtsátok ki természetesen), és vágjuk fel négyzetekre. Én hat négyzetet vágtam. A négyzet felére halmozzuk a fetakrémet, és a képzeletbeli átló mentén hajtsuk fel úgy hogy háromszöget kapjunk. (Jó voltam matekból, haha, de remélem így is érthető)

A háromszögek széleit villával összenyomkodtam, hogy biztosan ne nyíljon ki, és szép cakkos mintát is kapunk cserébe. (A két csücskét egyszer meg is csavartam.) Egy felvert tojássárgájába szórjunk egy csipet sót, és azzal kenjük meg a burekek tetejét. Igény szerint megszórható még szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőbe mehetnek is a sütőbe, 12-15 percre (ez sütőfüggő természetesen), míg szép aranyszínűek nem lesznek.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

burek3.png

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5513755988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2018.03.22. 09:26:04

Láttál te már bureket?! Mert ez nem az....

bakeyoursmile 2018.03.22. 09:27:20

@GGy: A bureket mindenki máshogy ismeri és ez igaz a formájára, ízére és a származási helyére is. Az angol nyelvű recept boyrek-ként hivatkozik rá, nem hiszem hogy túl magyaros lett volna azt használnom. :) De hogy a kérdésedre is válaszoljak, láttam már. :) Legyen szép napod!
süti beállítások módosítása