A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Meggyes-mákos szív

2018. április 18. - bakeyoursmile

m5_1.pngHétvégén két kedves barátom látogatott meg, kezükben egy esküvői meghívóval, ennek örömére természetesen csak szív formájú sütit készíthettem :) (Az alap meg adott volt, mert azt írásba adták, hogy meggyes-mákos a kívánság ;)) Így készült ez a szív alakú madeleine, amit természetesen bármilyen formában elkészíthettek!

Hozzávalók:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipet só
2 szobahőmérsékletű tojás
15 dkg magozott meggy
5 dkg darált mák (persze lehet több is, ha mákosabban szeretitek)

m1_2.png

Kezdésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.A vajat olvasszuk meg (a legegyszerűbb mikróban), majd hagyjuk hűlni.Addig készítsük elő a mákot és a meggyet - a meggyet magozzuk ki és felezzük meg.

A lisztet keverjük el a sóval, majd robotgéppel keverjük habosra a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a lisztet, a mákot, a meggyet és az olvasztott vajat.

Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, majd kanalazzuk bele a kivajazott formába.

Sütőtől függően kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

m3_2.png

Langyosan tálaljuk. Legközelebb ha több időm lesz, le fogom önteni fehér csokival, szerintem úgy még mutatósabb lesz. Szerencsére így is pillanatok alatt elfogyott, még este készítenem kellett egy újabb adagot! :) (Kell ennél nagyobb dicséret? ;))

Próbáljátok ki ti is!

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

m6.JPG

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr4413846832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása