A meggy és a mák eléggé klasszikus páros, az előbbinek ráadásul szezonja is van, szóval minden adott, hogy gyorsan elkészítsük ezt a zamatos sütit.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipet só
2 szobahőmérsékletű tojás
20 dkg magozott meggy
5 dkg mák (persze lehet több is, ha mákosabban szeretitek)
1 kis üveges (kb két dl) házi meggylekvár
barna cukor és fahéj a tetejére ízlés szerint
A vajat olvasszuk meg (a legegyszerűbb mikróban), majd hagyjuk hűlni.Addig készítsük elő a mákot és a meggyet - a meggyet magozzuk ki és felezzük meg.
A lisztet keverjük el a sóval, majd robotgéppel keverjük habosra a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a lisztet, a mákot és az olvasztott vajat.
Tegyük a hűtőbe 10-15 percre. Addig vajazzuk ki a gyümölcskenyér formát, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tészta felét halmozzuk a formába, majd jöhet a lekvár (ide még ízlés szerint jöhet meggy is pluszban), majd következik a tészta másik fele, végezetül pedig bőven megszórjuk meggyel, aminek a tetejét meghintjük fahéjjal elkevert barna cukorral. (Amint jól látható, nem következik be apokalipszis, ha nem sikerül egyenletesen elkennünk a lekvárt ;))
Mehet is be a sütőbe, 50-60 percre, a sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad tészta a tűre, akkor megsült a sütink.
Mindenkinek jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog