A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Napi mosoly

2017. október 17. - bakeyoursmile

22554298_1606055399417239_1834372119_n.jpg

Minden nap egy új kezdet!

Sörtorta/Beer tart #leffe #leffebrune #beer #beertart #piecrust #instafood #foodporn #foodlover #foodstagram #bakerylife #ezilyenbarnalett #mutimiteszel #mutimitiszol #mutimitsütsz #bakeyoursmile #patakikerámia

22582686_1760934850867609_350994850667036672_n.jpg_640x640

szabcsigram készítette ezt a képet.

Almás-körtés pite

img_4526.PNG

Ősszel az alma és a körte kéz a kézben jár, ebben a finom pitében pedig egyenesen keringőt táncolnak az ízek. Próbáljátok ki! :)

img_4527.PNG

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg hideg vaj
1 tk sütőpor
1 csipet só
1 (bio) citrom reszelt héja

A töltelékhez
1,5 kg alma és körte vegyesen
1/2 citrom leve
12,5 dkg (barna)cukor
2 kávéskanál fahéj

img_4528.PNG

Összegyúrjuk a pite tészta hozzávalóit, majd 2/3, 1/3 arányban elosztva két bucit formázva folpack-ba csomagolva, legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez összevágjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.

A 30 perc elteltével a tésztát kinyújtjuk, beemeljük a pitetálba, sütőpapírral béleljük, arra súlyt helyezünk (erre legegyszerűbb a bab vagy a lencse), és 10 percig így sütjük "vakon" 180 fokon. Mivel kerámia tálban sütöttem, ezért hideg sütőbe tettem, hogy a tállal együtt melegedjen fel a sütő.

img_4529.PNG

Amíg sül, készítsük el a pite tetejét, én rácsozó rollert használtam most, de lehet hagyományosan rácsozni, vagy akár a teljes pitét beborítani, de akkor másfélszeres adagot készítsünk a tésztából. (Ha lefedjük teljesen tésztával a tetejét, akkor szurkáljuk meg villával, hogy a gőz távozhasson.) 10 perc múlva távolítsuk el a sütőpapírt a súllyal, halmozzuk bele a felaprított gyümölcsöt, szórjuk meg fahéjjal és a barna cukorral. Dekoráljuk a tetejét igényünk és kedvünk szerint, majd mehet is a 180 fokos sütőbe 30-35 percre.

img_4525.PNG

Várjuk meg míg langyosra hűl, úgy könnyebb szeletelni.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_4531.PNG

A kerámiákat a 57_5_1037_06907afc2504a2bb3a3b7a8d73bead09_17919c_701.jpgbiztosította. (http://patakikeramia.hu/)

A recept elkészítésében a

volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_4530.PNG