A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Sajtos csiga

2016. augusztus 08. - bakeyoursmile

Avagy csiga-biga gyere ki... :)

13941052_1171784119511038_48051673_n.jpg

Rögtön azzal kezdeném, hogy nagy család/nagy társaság esetén érdemes dupla adagot készíteni, mivel egy szempillantás alatt elfogy. Ha nem olyan nagy a társaság akkor pedig azért, mert a rudak a fagyasztást is nagyon jól tűrik, így bátran lehet tárolni ott is egy-egy tartalékot, ha váratlan vendég toppan be, vagy csak rossz napunk volt jól jöhet – tapasztalat! :)

Nálunk hagyományos családi kedvenc, az ünnepek elmaradhatatlan része.

 

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

1 nagy doboz (450 gramm) tejföl

75 dkg liszt

40 dkg margarin 1 ½ mokkás kanál sütőpor

3 teáskanál só

3 tojássárgája

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hat részre osztjuk és hat cipót formázunk belőle. A cipókat elnyújtjuk téglalap alapúra és az alábbi töltelékkel kenjük meg:

20 dkg vaj

25 dkg sajt (ez lehet ízlés szerint, nálunk általában gouda)

1 teáskanál só

 

A tölteléket kikeverjük, majd rákenjük a hat kinyújtott tésztalapra és feltekerjük mint a rétest.

Lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (Amit nem használunk fel másnap, az mehet a fagyasztóba.)

 

Másnap, miután szilárddá álmodták magukat, felszeleteljük egy cm-es karikákra.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, aranyszínűre sütjük

 

 13941064_1171784086177708_501758909_n.jpg

Jó sütést és jó étvágyat kívánok! :)

 

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr59910352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.