A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Sajtos-zabpehelylisztes tallér

2016. augusztus 09. - bakeyoursmile
Bolti nasi helyett. :)
13940905_1171886492834134_750718170_n.jpg
Hozzávalók:
 
2 bögre zabpehely
1 bögre reszelt sajt (ízlés szerint, lehet vegyesen is, én általában goudát és parmezánt használok)
5 dkg vaj
1 egész tojás
1 teáskanál só
bors, chili, köménymag ízlés szerint
 
Elkészítés:
A zabpehelyből kávédarálóval zablisztet készítek, majd összekeverem a reszelt sajttal egy keverőtálban. Én lehetőség szerint adok hozzá parmezánt is, mert attól ropogósabb lesz a tallér. (Az arányokon ízlés szerint lehet módosítani, mostanában több sajttal készítem :D)
Elkeverem a fűszerekkel, itt szintén bátran lehet kísérletezni, a variációknak csak a képzelet és a az ízlésünk szab határokat.
Legutóbb kéksajtos-rozmaringos tallért és jalapenos-goudás-parmezános-köményes tallért készítettem.
Ha elkevertük a sajtos-lisztes keveréket a fűszerekkel, jöhet a tojás és a vaj elmorzsolva.
Összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a kiolajozott ostyasütőben megsütjük.
Nekem elektromos sütőm van.
13942495_1171886516167465_771901220_n.jpg
 
Holnap ostyasütő nélkül készíthető sajtchipset hozok! :)
 
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
 
Szabina
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr619910530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.