A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Sajtos-paprikás kréker

2016. augusztus 18. - bakeyoursmile

img_2034.PNG

Gyorsan összedobható, extra sajtos ropogtatnivalót kerestem, így bukkantam rá erre a receptre a Nassoló blogon.

Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
12,5 dkg reszelt sajt (nálam gouda volt)
1 mokkáskanálnyi só
8 dkg hideg (!) vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
1/2 teáskanál paprika

A tetejére:
bors és paprika

Keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, adjuk hozzá a felkockázott vajat, keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is, végül a tojássárgájával és a citromlével gyúrjunk homogén állagú tésztát, gyors mozdulatokkal.
Frissentartó fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben fél órán át.

Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A tésztát nyújtsuk ki minél vékonyabbra, és szaggassuk ki, vagy derelyevágóval vágjuk kis négyzetekre. (Nekem aznap debütált a sütipecsétem - nem igazán látszik persze, szóval jövök még egy pecsételhető kekszrecepttel hamarosan ;)) A kerek korongokon kívül készítettem kis négyzeteket is, azok kevésbé lettek fotogének, ám annál inkább ropogósak! :) Így aki ropogós krékert szeretne, vágja kisebb méretűre a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket (érdemes megszurkálni őket villával, hogy ne púposodjanak fel), majd tojásfehérjével megkenjük és paprikával/borssal meghintjük és az előmelegített sütőbe toljuk.
10 percig sütjük, míg szép aranysárga színt nem kapnak.

img_2035.PNG

A fenti mennyiségből két tepsire való keksz készült, ha rám hallgattok, rögtön megduplázzátok a mennyiséget. :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

 

Hozzávalók:

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Hozzávalók: 12.5 dkg liszt ½ teáskanál piros törött paprika 1 csapott mokkáskanálnyi só ízlés szerint törött bors 8 dkg hideg vaj 12.5 dkg reszelt gouda vagy ementáli sajt 1 tojás sárgája 2 evőkanál citromlé Tetejére: bors, vagy paprika

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr2310426240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.