A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Mascarponés túrótorta

Anyukám kedvenc tortája

2016. szeptember 05. - bakeyoursmile

img_2854.PNG

A nyár utolsó leheletét kihasználva elkészítettük Anyukám kedvenc tortáját, ami egy igazi könnyű nyári sütemény, friss idénygyümölcsökkel.

Hozzávalók:
5 evőkanál liszt5 evőkanál cukor
5 tojás
250 gramm mascarpone
500 gramm túró
200 gramm tejföl
30 gramm olvasztott vaj
késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom leve
1 citrom héja

Az 500 gramm túróba belereszeljük az egy - lehetőleg bio - citrom héját, majd elverjük a 200 gramm tejföllel és a 250 gramm mascarpone krémmel. Hozzáütjük az öt tojást, majd hozzákeverjük az öt evőkanál cukrot, az olvasztott vajat és a fél citrom levét. Utoljára adjuk hozzá az öt evőkanál lisztet. Elkeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába terítjük.

img_2857.JPG

Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, érdemes fél óra elteltével tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tűre a tészta, akkor elkészült a tortánk.)

img_2855.PNG

Miután megsült,  ízlés szerint párosíthatjuk gyümölcsökkel, mi most őszibarackkal tálaltuk.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

Ha tetszett, kövessetek facebook-on is:https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3211675253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.