A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Kókusztejes mangópuding

2016. szeptember 09. - bakeyoursmile

 img_2992.PNG

Mangó, a szerelem gyümölcse

A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó. Az indiaiak szent növénynek, a szerelem szimbólumának tartják.

Indiából − ahol több mint 4000 éve termesztik − indult világhódító útjára: az időszámítás előtti századokban már ismerték egész Ázsiában, a X. században az araboknak és a perzsáknak, majd a XV−XVI. században a portugáloknak köszönhető továbbterjedése. Európába az 1700-as években angol utazók hozták a „keleti gyümölcsök királyát”.

Indiában a mangó az esküvők elmaradhatatlan kelléke, a szerelem szimbóluma, és állítólag segíti a gyermekáldást. Számos hindu szertartásban megtalálható, Brahma isten jelképe, ágait, fáját halotti máglyákhoz használják, virágait a Síva-istentiszteleteken is szerepel, a gyümölcs örök múzsája a költészetnek. Buddha híres pihenőhelye is egy mangóliget volt.
/Forrás: mindmegette.hu/

Imádom a mangót! Általában turmixot készítek belőle narancslével és őszibarackkal. Legutóbb azonban valami újdonságot szerettem volna, így találtam rá a nagy keresgélésben erre az egzotikus ízvilágú mangópudingra a Chili és Vanília oldalán.

Hozzávalók: (4 adaghoz)

1 nagy, vagy két kisebb (kb.60dkg súlyú) érett mangó
¼ zöldcitrom leve
2 lap zselatin
2 dl kókusztej
2 evőkanál méz

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben előkészítjük a mangót, meghámozzuk, felkockázzuk, majd botmixerrel pürésítjük a zöldcitrom levével.

A kókusztejet a mézzel együtt lábasban felmelegítjük, majd a 10 perc elteltével hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zselatint, elkeverjük a kókusztejben. Ha feloldódott, összekeverjük a mangópürével, és kelyhekbe, tálkákba töltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

img_2993.JPG

Jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8411688655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása