A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Baconos keksz

2016. szeptember 15. - bakeyoursmile

img_3038.PNG

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
  • 1,5 dl víz
  • 6 szelet bacon

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, a finomra reszelt sajttal és a felkockázott, szeletelt baconnel. Hozzáadjuk a vajat, majd apránként a hideg vizet. Folpackba csomagolva egy órán át hűtőben pihentetjük. (Nálam ez a sietség miatt elmaradt, nem okoz nagy gondot, ha nincs pihentetve)

Nagyjából fél centi vastagságúra nyújtjuk, és vagy szaggatjuk, vagy négyzeteket vágunk derelyevágóval, kinek melyik a szimpatikusabb. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos előmlegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat és jó sütést kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr1011705685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.