A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Gesztenyehab

Gesztenyepüré újragondolva

2016. szeptember 17. - bakeyoursmile

img_3183.PNG

Egy baráti vacsora alkalmával volt alkalmunk elkészíteni és letesztelni a gesztenyehabot, az eredmény végül mindannyiunk megelégedésére szolgált. :)

Hozzávalók:(4 adaghoz)

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl hideg habtejszín
2 teáskanál rum vagy rumaroma

Ez egy kimondottan gyorsan összedobható pohárdesszert, az ötletét a Díványról szemeztem. A hideg tejszínt laza habbá verjük. A gesztenyét áttörjük/lereszeljük/krumplinyomón kinyomjuk lehetőségeink szerint, majd elkeverjük a mascarponéval és a rummal/rumaromával, és a legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A gesztenyehabot habzsákba kanalazzuk és poharakban tálaljuk, tetszőleges módon. Mi csokiforgáccsal díszítettük.

img_3182.PNG

Jó étvágyat kívánok!

Szabina

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek facebook-on is: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr4511716255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.