A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Birsalmás-vaníliás pite

Birsalma szerelmem, légy az enyém!

2016. október 16. - bakeyoursmile

Az előző, birsalma ivóleves bejegyzésemben már áradoztam arról, hogy mennyire szeretem a birsalmát, illetve leírtam az egészségünkre gyakorolt jótékony hatását is. Nos ez a lelkesedésem azóta is töretlen, illetve még mindig javában tart a birsalma szezon, ezért arra gondoltam, hogy ezt a…

Tovább

Kolbászos kalács

A kalács jó. A kolbász jó. Együtt pedig még jobb! :) Na de lássuk is hogy hogyan készül. A recept a Nassolda oldalán keltette fel a figyelmem. (Az oldalt pedig jó szívvel ajánlom.) Hozzávalók:80 dkg liszt1 evőkanál só1 evőkanál cukor1 dl olaj3 dl tej5 dkg élesztőkolbász és…

Tovább

Birsalma ivólé

A birsalma az egyik kedvenc gyümölcsöm, és most épp szezonja is van! Szerencsére a hátsó kertünkben található egy bio birsalma fa, ami idén a sok eső ellenére is szép termést hozott. (Na persze szó sincs itt semmi tudatosságról, egyszerűen senkinek nincs ideje/affinitása, hogy bármiféle vegyszerrel…

Tovább
süti beállítások módosítása