A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sajtos-kolbászos táska

2017. január 01. - bakeyoursmile

img_5414.PNG

Egy régi újságban szerepel ez a recept, még a 90-es évekből. Ezt sütöttem karácsonyra, de újévkor is tökéletesen helyt áll, vagy amikor kedvünk szottyan rá. A tésztájának köszönhetően még másnap is nagyon finom.

Az alapreceptet adom közre, de én mindig dupla adaggal készítem, így ezt bátran javaslom nektek is! :)

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 tojás

1 kk só

12,5 dkg vaj

1 szál kolbász

sajt ízlés szerint

só, köménymag

img_5416.PNG

A lisztből a tojással, sóval és vajjal tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva egy órán át hűtőben pihentetjük. A kolbászt felkarikázzuk, a sajtot felkockázzuk. (Elvileg 24 db sütink lesz)

img_5417.PNG

Az egy óra leteltével a tésztát lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, majd kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Minden tésztakarika közepébe egy darab kolbászt, és arra egy darab sajtot teszünk, és háromszög alakúra csippentjük össze. A tojássárgájával megkenjük a táskákat, majd megszórjuk sóval és köménymaggal.

Előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

img_5415.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr2012089045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása