Egy régi újságban szerepel ez a recept, még a 90-es évekből. Ezt sütöttem karácsonyra, de újévkor is tökéletesen helyt áll, vagy amikor kedvünk szottyan rá. A tésztájának köszönhetően még másnap is nagyon finom.
Az alapreceptet adom közre, de én mindig dupla adaggal készítem, így ezt bátran javaslom nektek is! :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás
1 kk só
12,5 dkg vaj
1 szál kolbász
sajt ízlés szerint
só, köménymag
A lisztből a tojással, sóval és vajjal tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva egy órán át hűtőben pihentetjük. A kolbászt felkarikázzuk, a sajtot felkockázzuk. (Elvileg 24 db sütink lesz)
Az egy óra leteltével a tésztát lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, majd kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Minden tésztakarika közepébe egy darab kolbászt, és arra egy darab sajtot teszünk, és háromszög alakúra csippentjük össze. A tojássárgájával megkenjük a táskákat, majd megszórjuk sóval és köménymaggal.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥