A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Áfonyás-banános smoothie

2017. június 06. - bakeyoursmile

img_0420.PNG

Ahogy megérkezett a tavasz, ami már szerencsére inkább nyár, egyre jobban kívánom a hűsítő turmixokat, smoothikat reggelente. No meg arról már írtam az epres-banános smoothie bejegyzésemben, hogy nem vagyok a gyümölcsevők mintaképe, szóval ez egy nagyon finom módja a gyümölcsbevitelnek! :)

Legfontosabb összetevői többek között az antioxidánsok: A kékes-piros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik. A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg antocián-származékot tartalmaz. Az antociánok serkentik a kollagénszintézist, ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést. Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását, s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segít az ideghártya regenerálódásában.

Az áfonyabogyó tartalmaz még katekineket, növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen.

A népi gyógyászat cukorbetegség elleni szerként is számon tartja. Lassítja a szervezet öregedését.

(forrás: hazipatika.com)

img_0421.PNG

Hozzávalók:

125 gramm áfonya

1 banán

4 dl görög joghurt

Méz vagy egyéb édesítő ízlés szerint

 

Az áfonyát megmostam, majd a felkarikázott banánnal együtt ment is a turmixba. Hozzáadtam a joghurtot, illetve egy teáskanál mézet. (pár karika banánt és néhány darab áfonyát félre tettem a tálaláshoz.) Krémesre turmixoltam, majd banánkarikával és áfonyával szervíroztam.

Egészségetekre! 

Szabina

 

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:

https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_0422.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr6412554447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása