A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Rozmaringos-parmezános madeleine

2018. február 06. - bakeyoursmile

img_6306.PNGA madeleine egy könnyen elkészíthető, de roppant elegáns édesség, vagy épp esetünkben sósság :) (Persze vihetünk bele egy kis pluszt, ha nem a hagyományos kagyló formát választjuk, hanem mondjuk egy extrémebb kabócát, mint ahogy anno én is tettem ennél a receptnél)

Lássuk hogyan készül a sós verzió!

img_6308.PNG

Hozzávalók: (40 db mini madeleine lett belőle)

4 dkg vaj
12 dkg liszt
ízlés szerint apróra vágott rozmaring (esetemben 1 evőkanál)
2 tk só
frissen őrölt bors
3 tojás
1 tk cukor
kb 6 dkg reszelt parmezán

 

img_6299.PNGA tojásokat habosra keverem a cukorral. Elkeverem a száraz hozzávalókat (liszt, só, bors, apróra vágott rozmaring), majd hozzámorzsolom a vajat és hozzáadom a reszelt sajtot. Ezt követően jöhet a habosra felvert tojás, összekeverem, majd kiskanállal megtöltöm a madeleine formákat. (Szilikon formában sütöttem így nem kellett kivajazni, ha fém formát használtok akkor ne felejtsétek el kivajazni.)

img_6300.PNG

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 10-12 percig, akkor jó, ha a széle kap egy kis aranybarna színt, de nem kell túlsütni.
img_6301.PNG
Letehetetlen és nagyon finom borkorcsolya, próbáljátok ki bátran!
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
img_6303.PNG

Köszönet a fotókért Kéri Attilának.

Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

 

img_6305.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr10013639536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.02.07. 11:33:01

A kekszet megcsináltam, az nagyon finom lett! Biztosan ez is az, mert a rozmaring és a parmezán párosítása nekem nagyon bejött. Köszi a receptet!

bakeyoursmile 2018.02.14. 13:44:51

@Attilajukkaja: Köszönöm szépen a visszajelzést, remélem ez is ízleni fog! :)

Attilajukkaja 2018.02.20. 16:45:45

@bakeyoursmile:
Mivel nincs ilyen madeleine formám, ezért maradok a keksznél. Ami egyszer bevált, azon kár változtatni. :o)
Még egyszer köszi a receptet!

bakeyoursmile 2018.02.20. 16:46:35

@Attilajukkaja: Én köszönöm, örülök, hogy ennyire bejött :)