Tudom, tudom nem házi, meg jajj milyen dolog, hogy nem én csinálom a leveles tésztát, és nyáron ha majd egyszer tényleg sok időm lesz, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy meg fogom próbálni, mert nyilván más érzés lesz ha a saját leveles tésztámat tudjuk fogyasztani, de addig is örömmel hódolok a civilizációnak és a jó minőségű bolti leveles tésztának! :) Többször leírtam már, hogy mindig van a hűtőmben leveles tészta, hiszen bármikor jól jöhet, és a variálhatósága tényleg konvergál a végtelenhez! :) Most egy finom reggelit készítettem baconnel és mozzarellával.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag (200 gramm) bacon
1 csomag (125 gramm) mozzarella
1 tojássárgája a tetejére
só, bors
sajt a tetejére
A leveles tésztát terítsük ki, sózzuk és borsozzuk meg (ízlés szerint) és vágjuk fel háromszögekre. Írhatnám nagyvonalúan, hogy egyforma háromszögekre, de nekem ez még soha nem sikerült :D
A háromszögekre terítsünk egy-egy fél szelet bacont, valamint egy szelet mozzarellát, és tekerjük fel, a nagyobb oldala felől haladva a csúcsáig. Tojássárgájával kenjük le, majd szórjunk rá reszelt sajtot (én gouda-t használtam).
Mehet a sütőbe kb. 10-12 percre, 180 fokra. (Sütőfüggő, hagyatkozzatok a szimatotokra és a szemetekre, ha már szép aranyló színe van, akkor jó!)
Melegen langyosan tálaljuk :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog
Ne feledjétek nyereményjátékunkat: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog/photos/a.488534021356143.1073741828.488530431356502/769973509878858/?type=3&theater
Ezt lehet megnyerni, mutatom: