Nagyon kedvelem az Aperol Spritz-et. Amikor láttam egy videót a napokban a borzseléről, akkor már tudtam, hogy én ezzel fogom készíteni, és nem csak azért mert azt a fajta japán szőlőt amit ott használtak, nálunk ugye elég nehézkes lenne beszerezni a sarki zöldségesnél :)
Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
0,5 dl Aperol
0,5 dl friss narancslé
1 dl fehérbor
0,5 dl víz
5 gramm zselatin (por)
A felső réteghez:
1,5 dl fehérbor
0,5 dl víz
1/2 citrom leve
cukor
5 gramm zselatin (por)
menta ízlés szerint
Középre:
10 szem szőlő
Az alsó réteget este készítettem, hogy bőven legyen ideje megdermedni. Egy kis lábasban felforraltam a folyadékokat a zselatinnal együtt. Miután egy kicsit hűlt leszűrve borospohárba töltöttem őket és mentek a hűtőbe téli álmot aludni.
Másnap reggel elkészítettem a felső réteget fehérborból, citromléből, mentával és cukorral ízesítve, szintén felforraltam 5 gramm zselatinnal. Picit vártam, hogy hűljön. Addig a megmosott szőlő szemekkel kidekoráltam az alsó réteget, majd szűrőn keresztül ráöntöttem a felső, világosabb színű részt. Nagyjából 5 óra alatt készre dermedt, mentalevéllel díszítettem, és tádámm, már lehetett is kanalazni a bort. :) Nehezebb ételek után különleges, keserédes desszertélmény, amikor már nem vágyunk semmi édesre, de mégiscsak jól esik egy kis levezetés. :)
Igazából a fenti mennyiségből szerintem kijött volna négy adag is, bátran lehet kísérletezni! ;)
Jó borozást, jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥