A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Kolbászos pálmalevél

2018. június 13. - bakeyoursmile

2_4.png

Békés megyei lányként alap, hogy mindig többféle kolbász van otthon - de igazából a család bármelyik tagjára érvényes is :) Ha valahol találunk egy finom kolbászt, akkor az futótűzként terjed a családban, és lehetőség szerint be is táraz belőle mindenki. Legutóbb Gyulán voltunk családi nyaraláson, első utunk nyilván a húsüzem mintaboltjába vezetett, ahol szinte felvásároltuk a készletet :) No ebből a kolbászból készítettem az alábbi bor/sörkorcsolyát, tegyetek egy próbát! :)

1_4.png

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
10 dkg vaj
20 dkg kolbász
10 dkg reszelt sajt

A leveles tésztát terítsük ki, enyhén sózzuk meg.

A kolbászt a vajjal együtt aprítsuk fel késes aprítóban, vagy ennek híján turmixgépben. Az így kapott darabos krémet kenjük el a tésztán, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a két széléről befelé haladva tekerjük fel. Tegyük be a hűtőbe egy órára, majd szeleteljük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre, előmelegített, 170 fokos sütőben.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

3_4.png

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8214044948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonyk 2018.06.14. 22:50:14

Megcsináltam, szerettük!
Bár, a következő alkalommal kihagyom a vajat belőle. Felesleges (szerintem).

bakeyoursmile 2018.06.15. 09:24:37

@tonyk: Örülök, hogy ízlett! :) Az a kolbász amit én használtam, nagyon száraz volt, mindenképp szükség volt mellé vajra, viszont ha zsírosabb, akkor én is elhagynám :)
süti beállítások módosítása