Békés megyei lányként alap, hogy mindig többféle kolbász van otthon - de igazából a család bármelyik tagjára érvényes is :) Ha valahol találunk egy finom kolbászt, akkor az futótűzként terjed a családban, és lehetőség szerint be is táraz belőle mindenki. Legutóbb Gyulán voltunk családi nyaraláson, első utunk nyilván a húsüzem mintaboltjába vezetett, ahol szinte felvásároltuk a készletet :) No ebből a kolbászból készítettem az alábbi bor/sörkorcsolyát, tegyetek egy próbát! :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
10 dkg vaj
20 dkg kolbász
10 dkg reszelt sajt
A leveles tésztát terítsük ki, enyhén sózzuk meg.
A kolbászt a vajjal együtt aprítsuk fel késes aprítóban, vagy ennek híján turmixgépben. Az így kapott darabos krémet kenjük el a tésztán, szórjuk meg reszelt sajttal, majd a két széléről befelé haladva tekerjük fel. Tegyük be a hűtőbe egy órára, majd szeleteljük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre, előmelegített, 170 fokos sütőben.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥