Tavaly, amikor a moszkauert csináltam, még nem igazán tudtam, hogy tisztítsam meg a mogyorót. Julia Child módszerét követtem - bár akkor még nem tudtam, hogy ez Julia Child módszere :D - ami a mandulánál be is vált, a mogyorónál nem. Ez annyiból állt, hogy leforráztam a mandulákat, majd a lehűtést követően egy mozdulattal ki tudtam nyomni a mandulát a héjából. Na a mogyorót aztán nem sikerült.
Mivel ma még készülök egy mogyorós édességgel, ezért utánajártam hogyan lehetne ezt hatékonyan megcsinálni végre. Nincs ebben semmi titok, így meg is osztom veletek! :)
A mogyorót terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyengessük el, majd mehet a sütőbe 15 percre 160 fokra.
5 percenként keverjük át, hogy minden oldala szépen piruljon.
Miután már illatozik, vegyük ki, hagyjuk 4-5 percig hűlni.
Egy tiszta konyharuhával béleljünk ki egy nagyobb edényt, majd ebbe öntsük a megpirult mogyorókat.
Fogjuk össze a konyharuhát és kezdjük masszírozni azon keresztül a mogyorókat, hogy levethessék a ruhájukat.
Tádámm! Készen is vagyunk. (Ami pár szem maradt, arról kézzel még le tudjuk szedni a héját.)
Fedett üvegben 3-4 hétig is eláll. (Én erre nem számítok, ami megmarad a sütiről, arra kerül egy fincsi fűszeres réteg, és hipp-hopp el is fog fogyni :))
Jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥