A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sajtos-túrós rudacska

2020. április 22. - bakeyoursmile

ezy_watermark_21-04-2020_04-18-18pm.jpg

Ilyen házi karanténos helyzetben, amikor a munka mellett a másik legfontosabb elfoglaltságunk az étkezés, olyannyira, hogy a főétkezések között tartunk egy-egy nassolásnyi szünetet, jó alternatíva lehet ez a gyorsan elkészülő sajtos nasi. Nem igényel élesztőt, sem sütőport. (Liszt meg úgyis van most otthon, mindenkinél ;))

Lássuk hogyan készül!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
40 dkg túró
1 evőkanál só
1 tojás
1 tojás sárgája
15 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
15 dkg reszelt sajt a tetejére

A parmezán egy hirtelen ötlet volt, mert nagyjából olyan szinten vonzódok a sajtokhoz mint Kvarg Lipót a Csipetcsapatból, de anélkül is nagyon finom :)

images.png

Először is törjük át a túrót, majd gyúrjuk össze a vajjal (én olvasztottam hozzá a vajat, hogy egyszerűbb legyen), liszttel, a parmezánnal,  adjuk hozzá a tojást és a sárgáját, és jól dolgozzuk össze. Az olvasztott vaj miatt én beraktam a hűtőbe fél órára, folpackba csomagolva.

A félóra leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és azon csíkozzuk fel derelyevágóval. A tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal (vagy ízlés szerint bármilyen maggal), majd előmelegített 170 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Ha langyosra hűlt, a vágatok mentén rudakra tördeljük. Másnap is ugyanolyan finom puha, tapasztaltuk, 4 azaz négy darab is megmaradt, de csak másnap reggelig :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr7515628816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása