Nyár, pardon ősz van, olvad a málna a számban... Az őszbe (is) nyugodtan csempészhetünk egy kis zamatos nyarat ezzel a lenti pofonegyszerű, alig pár hozzávalót igénylő recepttel. Még nyáron fagyasztottam egy adag ajándék málnát, amiből most egy szupergyors pálmalevelet készítettem.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
15 dkg málna (ez már kiolvadt állapotában)
1 evőkanál cukor
1 teáskanál étkezési keményítő
cukor a tetejére ízlés szerint (én elhagytam)
A kiolvadt málnát a cukorral feltettem főni, én nagyon prosztó, de annál hatékonyabb módon krumplinyomóval áttörtem, amikor homogén lett, akkor hozzáadtam a keményítőt és amikor kezdett sűrűsödni elzártam. Hagytam hűlni, azt követően pedig a kiterített levelestésztára egyengettem a málnaszószt, majd kétoldalról feltekertem. Ilyenkor meg lehetne szórni cukorral, én ettől eltekintettem, hagytam, hogy a gyümölcsös íz domináljon.
Hogy könnyen tudjam szeletelni, gyorsan ment a fagyasztóba egy fél órára, azt követően igyekeztem egyforma vastagságú szeleteket vágni, amiket sütőpapírra bélelt tepsibe fektettem és mentek is sülni 170 fokos, előmelegített sütőbe.
Hagytam kihűlni, - erre tökéletes egy kültéri fotózás - azt követően tálaltam.
Próbáljátok ki, megéri! :) Akár más fagyasztott gyümölccsel is ;)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
A kerámiákat a
biztosította. (http://patakikeramia.hu/)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
A receptet a Pinterestről szemeztem.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog