A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Makadámdiós-fehércsokis keksz

2016. november 09. - bakeyoursmile

img_4156.PNG

Amiben makadámdió és fehércsoki van rossz nem lehet. Csak jó. Nagyon-nagyon jó. :)

Hozzávalók:

240 g liszt

1 csipet szódabikarbóna

1 csipet sütőpor

150 g vaj

125 g barna cukor

1 teáskanál vanília kivonat (vagy vaníliarúd)

1 tojás

200 g  fehércsoki

100 g makadámdió

img_4157.PNGA vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután beledolgozzuk az egész tojást végül pedig a vaníliakivonatot. A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük. A lisztes keveréket kanalanként hozzáadjuk a vajas masszához, miközben a robotgéppel alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Ha az összes lisztet beledolgoztuk, akkor jöhet a csokoládé és a megtisztított, félbe vágott makadámia, amit már kézzel keverünk a tésztához.

A masszából kis gombócokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nagy szüneteket hagyva egymás között, majd egy üvegpohárral lenyomkodjuk, hogy szép amerikai "cookie" formát kapjunk. Ne aggódjunk ha nem lesznek egyformák, ennek a keksznek az esszenciája nem a szépségében rejlik, hanem az ízharmóniájában.

A kekszek fognak nőni sütés közben, ezért hagyjunk nekik elég teret a kiteljesedéshez.

180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Zárható dobozban, üvegben sokáig eláll, de nem biztos, hogy erre szükség lesz. :)

img_4155.PNG

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr6811945679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása