Amiben makadámdió és fehércsoki van rossz nem lehet. Csak jó. Nagyon-nagyon jó. :)
Hozzávalók:
240 g liszt
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet sütőpor
150 g vaj
125 g barna cukor
1 teáskanál vanília kivonat (vagy vaníliarúd)
1 tojás
200 g fehércsoki
100 g makadámdió
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután beledolgozzuk az egész tojást végül pedig a vaníliakivonatot. A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük. A lisztes keveréket kanalanként hozzáadjuk a vajas masszához, miközben a robotgéppel alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Ha az összes lisztet beledolgoztuk, akkor jöhet a csokoládé és a megtisztított, félbe vágott makadámia, amit már kézzel keverünk a tésztához.
A masszából kis gombócokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nagy szüneteket hagyva egymás között, majd egy üvegpohárral lenyomkodjuk, hogy szép amerikai "cookie" formát kapjunk. Ne aggódjunk ha nem lesznek egyformák, ennek a keksznek az esszenciája nem a szépségében rejlik, hanem az ízharmóniájában.
A kekszek fognak nőni sütés közben, ezért hagyjunk nekik elég teret a kiteljesedéshez.
180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Zárható dobozban, üvegben sokáig eláll, de nem biztos, hogy erre szükség lesz. :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥