A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Gyömbéres-kardamomos körtetorta

2021. október 26. - bakeyoursmile

1862d435-c89a-43c1-a011-05717aa1aacf.JPG

Ahogy kezd egyre hűvösebbé válni az idő, annál jobban vágyunk egy kis melegségre, nincs ez másként az ízek terén sem. A gyömbér, a kardamom és a szegfűszeg gondoskodik a szívmelengető érzésről. (Fun fact, a kardamom jelentése, a szív fűszere,  kardia (szív) és amomum (fűszer) szavak házasságából jött létre.)

Hozzávalók:

4 db érett körte
150 g vaj
+ egy kicsi a sütőforma kivajazásához
115 g liszt + a sütőforma beszórásához
1 kávéskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 tk. sütőpor
115 g porcukor
3 tojás

Megtisztítjuk a körtéket, majd cikkekre vágjuk, mondanám, hogy szép cikkekre, de az enyéim, khmm, rusztikusak lettek. (Ahogy már korábban is említettem, ragaszkodjunk az individuumhoz szeletelés terén is ;))

Átszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a a fűszereket, a sütőport, a porcukrot, majd a három tojássárgáját és a szobahőmérsékletű vajat.

A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, és hozzáadjuk a kikevert tésztához.

A tésztát a kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, ennek a tetejére jöhetnek a körte cikkek.

180 fokon, 45 percig sütjük, a 40. percet követően érdemes tűpróbát végezni.

Miután kiszabadítottuk a tortaformából, egy pohár fehérborral (igény szerint) tálaljuk.

Jó sütést és jó étvágyat!

Szabina ♥

 

További körtés recepteket itt és itt találtok még :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr5516735858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása