A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Mangózselés panna cotta

2020. április 23. - bakeyoursmile

ezy_watermark_23-04-2020_01-07-28pm.JPG

A panna cotta egy igazán könnyed, nyári desszert. Egy nagyon kevés hozzávalót igénylő, olasz tejpuding, amelynek tetejét ízesíthetjük idénygyümölccsel (nálunk legközelebb málnával készül majd), vagy akár sós karamellkrémmel, csokival, bármivel amit megkívánunk.

Hozzávalók 6 adaghoz:

A panna cottához:
4 dl jó minőségű habtejszín 
2 dl zsíros tej 
5 dkg cukor
1 tk vanília esszencia vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
3 lapzselatin (1 lapzselatin = 3,33 gramm zselatinpor)

A mangózseléhez:
1 nagy érett mangó
1-2 ek cukor (ha nem elég érett és édes a mangó)
citromlé
2 lapzselatin 

ezy_watermark_23-04-2020_01-05-56pm.JPG

Mivel rétegezni fogjuk, és a rétegeknek szüksége van dermedésre, ezért először lássunk a panna cottának. A három lapzselatint (vagy az ennek megfelelő zselatinport) áztassuk kevés hideg vízbe.

A tejszínt, tejet és a cukrot forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vanília esszenciát, a tűzről lehúzva, és kinyomkodott zselatinlapokat is adjuk hozzá. Ha már langyos töltsük poharakba, és tegyük hűtőbe egy órára.

Ha több időnk is van, akkor cifrázhatjuk, berakhatjuk ferdén a poharakat a hűtőbe, hogy féloldalasan dermedjen a puding, a legegyszerűbb, ha muffin formákba állítjuk a poharakat, megdöntve. De ha csak egyenesen rétegezzük, azzal is nagyon mutatós eredményt érhetünk el.

Ha már kezd dermedni a panna cotta, akkor készítsük el a mangó zselét.

Szintén áztassuk a lapzselatint hideg vízbe, a mangót pürésítsük le, locsoljuk meg kevés citromlével, hogy megőrizzük az eredeti színét, majd igény szerint kevés cukor hozzáadásával forraljuk fel, a tűzről lehúzva adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint. Ha már langyos, akkor szűrőn keresztül szűrjük le és csorgassuk a megdermedt panna cotta tetejére. (két pohárhoz hozzáadtam a szűrőn fennmaradt gyümölcshúst is, azzal is finom lett, csak hát kevésbé elegáns :D)

Tegyük be még egy-két órára hűtőbe, majd tálalhatjuk is. Igény szerint dekorálhatjuk bármivel amit otthon találunk, valamilyen ropogós textúra jól illik még hozzá.

Köszönet a receptért az otthon ízei blognak!

ezy_watermark_23-04-2020_01-06-53pm.JPG

Jó hűtést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr8015634726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása