Sajtos roló... gyerekkorom cukrászdai kedvence! Találtam is hozzá egy szuper receptet a Rozi erdélyi konyhája blogon, úgyhogy nem volt mese, ki kellett próbálni.
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás
3 kanál tejföl
kis só
1 kiskanál ecet
Töltelékhez:
30 dkg reszelt sajt
4 tojássárgája
4 dkg liszt
2 dl tej
A vajat habosra keverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. Félretesszük, de nem hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi hozzávalót összegyúrjuk addig, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. Téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük egy tojássárgájával, majd felcsíkozzuk és sütőfára tekerjük. A sütőfa esetemben az Apukám által feldarabolt bambuszrúd volt, amit a tekerés előtt beolajoztam, hogy könnyebben jöjjön le róla a tésztaroló.
180 fokos sütőben 20 percig sütöttem (ez sütőfüggő).
A sajtos töltelék hozzávalóit egy lábasban összekeverjük és sűrűre főzzük. Ha lehűlt, habosra kikeverjük 10 dkg vajjal, illetve ízesítjük ízlés szerint sóval. Egy habzsák segítségével betöltjük a rolókba úgy, hogy a töltelék túl lógjon a tésztán, majd a két végét reszelt sajtba mártjuk. (Ha elsőre nem lesznek tökéletes szépségűek a sajtos rolóink - úgy mint a képen is látható, ne ijedjünk meg, az íz élményen nem változtat, és mégis csak mi készítettük! :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥