A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Sajtos roló

2016. október 26. - bakeyoursmile

img_3851.PNG

Sajtos roló... gyerekkorom cukrászdai kedvence! Találtam is hozzá egy szuper receptet a Rozi erdélyi konyhája blogon, úgyhogy nem volt mese, ki kellett próbálni.

Hozzávalók:

Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás
3 kanál tejföl
kis só
1 kiskanál ecet

Töltelékhez:
30 dkg reszelt sajt
4 tojássárgája
4 dkg liszt
2 dl tej

A vajat habosra keverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. Félretesszük, de nem hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi hozzávalót összegyúrjuk addig, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. Téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük egy tojássárgájával, majd felcsíkozzuk és sütőfára tekerjük. A sütőfa esetemben az Apukám által feldarabolt bambuszrúd volt, amit a tekerés előtt beolajoztam, hogy könnyebben jöjjön le róla a tésztaroló.

180 fokos sütőben 20 percig sütöttem (ez sütőfüggő).

A sajtos töltelék hozzávalóit egy lábasban összekeverjük és sűrűre főzzük. Ha lehűlt, habosra kikeverjük 10 dkg vajjal, illetve ízesítjük ízlés szerint sóval. Egy habzsák segítségével betöltjük a rolókba úgy, hogy a töltelék túl lógjon a tésztán, majd a két végét reszelt sajtba mártjuk. (Ha elsőre nem lesznek tökéletes szépségűek a sajtos rolóink - úgy mint a képen is látható, ne ijedjünk meg, az íz élményen nem változtat, és mégis csak mi készítettük! :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr2511838455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása