A főzés (sütés) könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

Bake your smile

Kávés-makadámdiós pavlova

2017. január 29. - bakeyoursmile

img_6016.PNG

Mi is lehetne a legméltóbb felhasználása 4 megmaradt tojásfehérjének? Hát persze hogy a pavlova a nyertes válasz! :)

Most egy kávés kényeztető különlegességet készítettem, mutatom is! ;)

Hozzávalók:

4 friss, szobahőmérsékletű tojásfehérje

25 dkg porcukor

3 teáskanál instant kávé (vagy Maci kávé)

2 teáskanál kukoricakeményítő

1 csipet só

1 teáskanál friss citromlé

4 dl habtejszín

1 maréknyi hámozott makadám dió

+ extra: két evőkanál nutella

img_6017.PNG

Első lépésként keverjük össze a finom kávéport, a porcukrot és a kukorica keményítőt. (Mivel nálunk a gyerekek voltak a fő célközönség, ezért természetesen Maci kávéból készítettem.) A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdjük felverni, majd apró részletekben adjuk hozzá a cukros-kávés keveréket, a végéhez közeledve pedig a citromlevet. Ha kemény habot vertünk, akkor halmozzuk a sütőpapírral bélelt tepsire, kör alakba. Simítgassuk habkártyával, de legyen rusztikus, hiszen ennek a tortának ez kimondottan jól áll.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd miután betettük a pavlovát, vegyük is vissza a hőfokot 150 fokra, és így süssük 1 órán át. Akkor jó, ha a külső rétege ropogós, de a belseje kissé mályvacukor állagú.

img_6019.PNG

Nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni másfél órán keresztül. Addig tisztítsuk meg a makadámiát a héjától, verjük fel a tejszínt (édesszájúak adhatnak még hozzá cukrot). A felvert habot halmozzuk a tortalapra kanállal, vagy habzsák segítségével. Dekoráljuk a makadámdióval (ezt bátran helyettesíthetjük másféle magokkal, vagy csokival bevont kávészemekkel, hmmm). Ha úgy érezzük, hogy extra kényeztetésre vágyunk, akkor két evőkanál nutellát langyosítsunk meg mikróban, és nejlonzacskó segítségével csíkozzuk meg bátran a tortánkat. Tálalás és a kész torta csodálata, valamint a dicséretek bezsebelése után azonnal fogyasztható! :)

Ez a torta nagy sikert aratott, jó szívvel ajánlom a kipróbálását. Ha pedig valami gyümölcsös frissességre vágytok, akkor válasszátok a korábbi pavlova receptemet, naranccsal és gránátalmával! :)

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek bátran facebookon is: https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog

img_6018.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakeyoursmile.blog.hu/api/trackback/id/tr3612166971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása