Egyik este átmentem a barátaimhoz filmezni, és hát tudjuk hogy ahhoz elengedhetetlen valamilyen nasi :) A mostani választásunk erre a tökmagos kekszre esett, próbáljátok ki Ti is! :)
Hozzávalók:
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
16 dkg liszt
1 teáskanál só
5 dkg tökmag
fél dl tökmagolaj
plusz tökmag a díszítéshez
A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sót, a felaprított tökmagot és a tökmagolajat, majd hozzákeverjük a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, majd hengert vagy hasábot (mi most hasábot formáltunk) készítünk belőle, és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe egy órára.
A tökmagolaj nagyon jó ízt és még szebb színt ad a keksznek.
Az egy óra leteltével a tésztát éles késsel szép vékony (fél és egy centi között) szeleteket vágunk belőle. (Igyekezzetek nagyjából egyforma vastag szeleteket vágni, hogy egyenletesen süljenek, de senkinek nem kötném gúzsba az egyéni szabadságát, szóval amilyen vastagra szeretnétek), majd elképzelés szerint dekoráljuk egész tökmagokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a karikákat egymás mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt arany színűre sütjük.
Utána jöhet egy film, egy kis bor és a kekszek!
Jó sütést és jó szórakozást kívánok!
Szabina
♥
A recept elkészítésében a volt a partnerem.
(https://hu-hu.facebook.com/magyarriska)
Köszönet a fotókért Kéri Attilának.
Értesüljetek elsőként mindenről, kedveljétek a Bake your smile facebook oldalát:
https://www.facebook.com/bakeyoursmileblog