Sajtos-zabpehelylisztes tallér
Bolti nasi helyett. :)Hozzávalók: 2 bögre zabpehely1 bögre reszelt sajt (ízlés szerint, lehet vegyesen is, én általában goudát és parmezánt használok)5 dkg vaj1 egész tojás1 teáskanál sóbors, chili, köménymag ízlés szerint♥ Elkészítés:A zabpehelyből kávédarálóval zablisztet készítek, majd összekeverem a reszelt sajttal egy keverőtálban. Én lehetőség szerint adok hozzá parmezánt is, mert attól ropogósabb lesz a tallér. (Az arányokon ízlés szerint lehet módosítani, mostanában több sajttal készítem :D)Elkeverem a fűszerekkel, itt szintén bátran lehet kísérletezni, a variációknak csak a képzelet és a az ízlésünk szab határokat.Legutóbb kéksajtos-rozmaringos tallért és jalapenos-goudás-parmezános-köményes tallért készítettem.Ha elkevertük a sajtos-lisztes keveréket a fűszerekkel, jöhet a tojás és a vaj elmorzsolva.Összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a kiolajozott ostyasütőben megsütjük.Nekem elektromos sütőm van. Holnap ostyasütő nélkül készíthető sajtchipset hozok! :) Jó sütést és jó étvágyat kívánok! Szabina