A tegnapi sajtos tallér végén ígértem a receptet, amelyet bátran bárki elkészíthet és még ostyasütő sem kell hozzá.
No persze nem én találtam fel - most sem - a spanyol viaszt, több helyen is szembejött már ez a parmezán chips, talán szezámmaggal spékelve még nem láttam, így most ezt adom közre.
Receptnek nem is merném hívni, hiszen lényegében két hozzávalóból áll, parmezánból és szezámmagból, illetve tetszés szerinti fűszerekből.
A reszelt parmezánt kis kerek halmokba rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire (hagyjunk helyet a halmok között, hiszen sülés közben még szétterül), fontos, hogy sűrűn rakjuk a sajtot, ha már sütés előtt átlátszik a sütőpapír akkor lehetetlenül vékony chipset kapunk. (Én egy kerek kiszúróformában igyekeztem elrendezni a halmokat, hogy szép kerek legyen, gyorsan megkérek mindenkit, hogy ezzel ne húzzák az időt, ahogy szétterül, úgyis megy a maga útjára :))
A kis halmokat megszórjuk szezámmaggal és fűszerekkel (frissen őrölt borsot és chilit használtam, ez elhagyható vagy más fűszerekkel helyettesíthető).
Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk és kerek kettő (!) perc múlva már készen is vannak az aranysárga ropogós falatkák. Melegen még puhább, ahogy kihűlt, ropogós lesz, másnap is eláll, bár nem hiszem hogy elállna másnapig :)
Ideális egészséges(ebb) nassolni faló, vagy izgalmas levesbetét krémlevesekhez, mindössze öt perc alatt. Készíthető hagyományosan szezámmag nélkül, de a szezámmag egyrészt finom, másrészt egy fontos kalciumforrás, így érdemes minél gyakrabban kísérletezni vele. ;)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok! :)
Szabina