Gyorsan összedobható, extra sajtos ropogtatnivalót kerestem, így bukkantam rá erre a receptre a Nassoló blogon.
Hozzávalók:
12,5 dkg liszt
12,5 dkg reszelt sajt (nálam gouda volt)
1 mokkáskanálnyi só
8 dkg hideg (!) vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
1/2 teáskanál paprika
A tetejére:
bors és paprika
Keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, adjuk hozzá a felkockázott vajat, keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is, végül a tojássárgájával és a citromlével gyúrjunk homogén állagú tésztát, gyors mozdulatokkal.
Frissentartó fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben fél órán át.
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. A tésztát nyújtsuk ki minél vékonyabbra, és szaggassuk ki, vagy derelyevágóval vágjuk kis négyzetekre. (Nekem aznap debütált a sütipecsétem - nem igazán látszik persze, szóval jövök még egy pecsételhető kekszrecepttel hamarosan ;)) A kerek korongokon kívül készítettem kis négyzeteket is, azok kevésbé lettek fotogének, ám annál inkább ropogósak! :) Így aki ropogós krékert szeretne, vágja kisebb méretűre a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket (érdemes megszurkálni őket villával, hogy ne púposodjanak fel), majd tojásfehérjével megkenjük és paprikával/borssal meghintjük és az előmelegített sütőbe toljuk.
10 percig sütjük, míg szép aranysárga színt nem kapnak.
A fenti mennyiségből két tepsire való keksz készült, ha rám hallgattok, rögtön megduplázzátok a mennyiséget. :)
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥
Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ