Valami gyors és sós sütit szerettem volna készíteni. Eszembe jutott hogy az alma rózsák milyen gusztusosan néznek ki, így elkészítettem azok sós verzióját, baconből és szalámiból :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag szalámi
néhány szelet bacon igény szerint
10 dkg sajt1 tojás
A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető harapnivalója. A leveles tésztát (egyszer ha nagyon unatkozom biztosan kipróbálom házilag elkészíteni, már szemeztem vele több cikkben, na de addig bizony marad a bolti) felcsíkozzuk, majd elrendezzük a csíkon a szalámi karikákat úgy, hogy nagyjából a fele kilógjon. A szalámikra ráhelyezzük a csíkokra vágott sajtot (én cheddart használtam), végül felhengerítjük, mintha csigát készítenénk. Az oldalát egy sóval-borssal-piros paprikával felvert tojással lekenjük.
Előmelegített, 170 fokos sütőben - sütőtől függően - 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!
Szabina
♥